Cine nu a fost tentat măcar o dată să mănânce un desert Rom Baba? Acesta rămâne suficient de pufos chiar şi după ce este înmuiat într-un sirop aromat, elementul-cheie al reţetei.
Ingrediente
- Făină 125 g
- Unt 50 g
- Ouă 2
- Gălbenuşuri 1
- Lapte 15 ml
- Zahăr granulat 15 g
- Drojdie de bere 15 g
- Sare un vârf de cuţit
- Busuioc 30 g
- Mentă 30 g
- Apă 500 ml
- Zahăr de trestie 250 g
- Lămâie 1
- Rom 250 ml
- Cimbru 15 g
Pași
1. Introdu făina şi drojdia în bolul mixerului şi amestecă bine.
2. Amestecă laptele, ouăle şi gălbenuşul într-un bol, mixând bine.
3. Adaugă zahărul şi sarea, apoi mixează din nou.
4. Toarnă amestecul cu ouă peste făină şi frământă folosind mixerul.
5. Adaugă untul, lăsat în prealabil să se topească la temperatura camerei, şi încorporează-l în aluat.
6. Transferă aluatul într-un poş şi toarnă-l în forme unse cu unt, umplându-le până la aproximativ 1 cm de margine.
7. Lasă la dospit o jumătate de oră într-un loc călduros sau în cuptor selectând setarea pentru dospire la 30 °C.
8. Între timp, prepară un sirop în coşul inferior al oalei de preparare cu aburi adăugând puţină apă, încălzită în cuptorul cu microunde la 750 W timp de 4 minute, 250 g de zahăr, rom, busuioc, mentă, cimbru şi coajă de lămâie. Lasă la infuzat şi acoperă cu un capac.
9. Odată ce aluatul a crescut, aşază formele cu aluat pe o farfurie din ceramică adecvată pentru coacere.
10. Introdu farfuria cu formele în cuptorul cu microunde, selectează modul de preparare cu ventilaţie şi setează temperatura la 180 °C pentru 20 de minute.
11. Odată coacerea finalizată, scoate rom baba din forme şi înmoaie-le în sirop.
12. Atunci când au absorbit siropul, aranjează-le pe farfurii şi ornează-le cu flori comestibile în culori pastelate.