Un ingredient simplu devine un deliciu culinar în combinația potrivită de ierburi aromatice și condimente. Vinetele, împreună cu alte câteva ingrediente, creează o rețetă simplă, dar plină de arome și senzații.
Ingrediente
- Vânătă 600 g
- Praf de chimen 1/2 linguriță
- Praf de turmeric 1/2 linguriță
- Mărar 1 legătură
- Coriandru 1 legătură
- Pătrunjel 1 legătură
- Ulei de floarea soarelui 4 linguri
- Semințe de susan 1 lingură
- Sare
Pași
1. Tăie vinetele pe lungime în patru bucăți și pune-le pe o farfurie potrivită pentru cuptorul cu microunde
2. Amestecă condimentele într-un bol
3. Aplică un strop de ulei de floarea soarelui peste vinete și presară condimentele
1.
2.
3.
4. Setează funcția Aer forţat, temperatura de 200°C și timpul de gătire la 25 de minute
5. Introdu vinetele în cuptorul cu microunde și apăsă Start pentru a începe procesul de gătire
6. Între timp, toacă coriandrul, mărarul și pătrunjelul
4.
5.
6.
7. Odată ce timpul de gătire s-a scurs și vinetele sunt gata, scoateți farfuria din cuptor și lăsați vinetele să se răcească
8. Cu o lingură scoate miezul copt al fiecărei bucăți de vânătă
9. Pasează cu o furculiță pentru a obține o textură granulată
7.
8.
9.
10. Adaugă ierburile tocate și transferă într-un bol
11. Presară deasupra semințe de susan prăjite și bucură-te de preparat împreună cu cei dragi. Poți servi Babaganoush cu felii de pâine.
10.
11.