O supă delicioasă de peşte preparat la aburi după o reţetă modernă, servită cu smântână rece gustoasă. Un preparat cu o multitudine de arome diferite, însă surprinzător de uşoară şi bine echilibrată.
Ingrediente
- Creveţi roşii uriaşi 4
- Calamar curăţat 50 g
- Ton proaspăt 50 g
- File de biban de mare 200 g
- Midii 200 g
- Moluşte 200 g
- Busuioc 2 frunze
- Măghiran 2 frunze
- Roşii de pastă 200 g
- Seminţe de pin 1 lingură
- Piper roz 1 lingură
- Ulei de măsline extravirgin 3 linguri
- Piper alb 1 vârf de cuţit
Pași
1. Taie roşiile cherry în jumătate şi pune-le într-un bol cu seminţele de pin, uleiul, busuiocul, sarea şi piperul. Amestecă şi lasă deoparte.
2. Toacă mărunt tonul cu un cuţit pentru a obţine un tartar şi lasă deoparte.
3. Umple cu apă până la nivelul indicat partea inferioară a oalei de preparare cu aburi. Adaugă busuiocul rămas, măghiranul şi piperul roz, şi introdu coşul adânc.
4. Introdu midiile şi moluştele în coş, acoperă cu inserţia intermediară, adaugă apă până la nivelul indicat şi introdu al doilea coş din partea inferioară.
5. Aşază peştele în coş şi închide folosind capacul oalei de preparare cu aburi.
6. Toarnă roşiile pasate pe fundul farfuriilor şi adaugă peştele preparat la aburi.
7. Adaugă crustaceele şi moluştele decorticate şi asezonează cu ierburi aromatice amestecate cu ulei şi flori comestibile în culori contrastante.