Felii fragede de muşchi de vită la grătar, preparate la perfecţie şi servite cu un piure delicat de mazăre şi cartofi.
Ingrediente
- File de vită 700 g
- Unt 50 g
- Rozmarin 2 fire
- Anason stelat 2
- Ienupăr 1 lingură
- Mazăre proaspătă 200 g
- Cartofi 150 g
- Ulei de măsline extravirgin 4 linguri
- Piper negru 1 vârf de cuţit
Pași
1. Umple cu apă până la nivelul indicat partea inferioară a oalei de preparare cu aburi. Introdu coşul, apoi adaugă mazărea şi cartofii tăiaţi felii subţiri. Pune capacul şi coace în cuptorul cu microunde, setând opţiunea Preparare la aburi la 750 W timp de 6 minute.
2. Pune uleiul, rozmarin, ienupăr, anason stelat, sare şi piper într-un bol.
3. Lasă medalioanele de carne de vită la marinat în ulei şi mirodenii, introducându-le în frigider pentru jumătate de oră.
4. Introdu farfuria Crisp goală în cuptorul cu microunde şi setează opţiunea Crisp timp de 2 minute pentru a o preîncălzi. Scoate-o din cuptorul cu microunde şi aşază cu atenţie muşchiul pe aceasta.
5. Scoate farfuria Crisp din cuptorul cu microunde şi aşază cu atenţie muşchiul pe aceasta.
6. Introdu farfuria Crisp înapoi în cuptorul cu microunde şi continuă coacerea, setând opţiunea Crisp pentru încă 4 minute.
7. Odată prepararea finalizată, scoate muşchiul şi feliază-l.
8. Asezonează amplasând piureul de mazăre şi cartofi în partea inferioară a preparatului folosind o lingură, apoi adaugă mazărea crudă şi serveşte.
9. Ornează cu flori comestibile colorate.