Ingrediente
- Lingurițe suc de portocale, proaspăt stors 2 - 3
- Ingurițe suc de lămâie, proaspăt stors 1
- Linguriță coajă de portocală ½
- Lingurițe ulei de măsline 6
- Legătură de ceapă verde ½
- Sparanghel alb 300 g
- Sparanghel verde 250 g
- Un ardei iute roșu, mic 1
- File de somon (200g fiecare) 2
- Sare și piper -
Pași
1. Amestecă sucul de portocale, de lămâie și coaja rasă cu puțină sare și piper. Adaugă uleiul de măsline. Toacă ceapa mărunt și toarnă-o peste amestec. Acoperă și lasă vinegreta la temperatura camerei, timp de o oră.
2. Între timp spală sparanghelul, curăță-l de coajă și taie puțin din partea de jos. Folosind dispozitivul special pentru curățarea sparanghelului, taie-l în felii subțiri. Adaugă 2 linguri de vinegretă și asezonează cu sare și piper. Curăță ardeiul iute și taie-l mărunt, în fâșii. Toarnă-l peste sparanghel și transferă preparatul într-un vas adecvat.
3. Asezonează fileul de somon cu sare și piper. Așează-l peste sparanghel cu partea plată în jos. Acoperă și dă la cuptor la 650 W în jur de 10-12 minute. Somonul ar trebui să fie opac în mijloc. Stropește-l cu vinegreta rămasă.