Salmoriglio este cel mai bine cunoscut sos tradiţional sicilian folosit pentru a condimenta carnea şi peştele la grătar. Denumirea sa provine de la oregano, care este unul dintre principalele ingrediente. În această variantă aromatică, se va utiliza mentă în loc de oregano, şi se va adăuga suc de portocale pe lângă cel de lămâi pentru o combinaţie extrem de interesantă.
Ingrediente
- Fileuri de biban de mare, 150 g fiecare bucată 4 bucăţi de 150 g fiecare
- Lămâie 1
- Portocală 1
- Usturoi 2 căţei
- Mentă 2 frunze
- Ulei de măsline extravirgin 4 linguri
- Sare un vârf de cuţit
- Piper alb un vârf de cuţit
Pași
1. Emulsifiază sucul citricelor într-un bol cu ulei, mentă tocată, sare şi piper.
2. Înmoaie fileurile de biban de mare, tăiate pe diagonală, în amestecul de ulei şi citrice, întorcându-le pentru a le aromatiza.
3. Aranjează fileurile de biban de mare pe farfuria Crisp, scurgându-le după ce au stat la marinat.
4. Introdu farfuria Crisp în cuptorul cu microunde, selectează opţiunea Crisp şi setează durata de preparare pentru 8 minute.
5. Odată ce fileurile sunt gătite, asezonează-le cu coajă rasă de lămâie şi portocală, apoi adaugă amestecul de ulei şi citrice şi serveşte.