Ingrediente
- Ardei verzi sau roșii (aproximativ 800g ) 4
- Carne tocată de vită, macră 400 g
- Ceapă, tocată ½
- Ou 1
- Unt 30 g
- Linguri de pesmet 1 ½
- Linguri de lapte sau apă 4
- Sare -
- Piper -
- Pudră de curry -
- Cimbru -
- Ierburi aromatice -
- Linguri de suc de roșii sau apă 2 - 3
Pași
1. Taie ardeii în două, pe orizontală. Îndepărtează semințele.
2. Amestecă carnea de vită, ceapa, oul, pesmetul, laptele sau apa, sarea, piperul, pudra de curry și ieburile aromatice (proaspete sau uscate).
3. Umple ardeii cu amestecul și aranjează-i într-un vas de microunde, gresat. Presară pesmetul și untul tăiat în cuburi deasupra. Toarnă apa sau sucul de roșii pe ardei, în baza vasului.
4. Așează vasul pe farfuria rotativă și dă la cuptor la funcția combinată grill și microunde la 350 W, timp de 15-18 minute.